Odustanak od kupovine

Ukoliko ste se predomislili u vezi sa Vašom porudžbinom poručeni artikal možete vratiti u roku od 14 dana od dana prijema istog.

Proceduru povrata robe možete pronaći ispod.

Izuzeci od prava na Odustanak od ugovora.

Zakon o zaštiti potrošača isključuje pravo kupca da odustane od ugovora u slučaju isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratititi zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je odpečaćena nakon isporuke (roba kao što su čarape, donji veš, kupaće gaće, kostimi, kozmetika i slično).

Ukoliko vam je isporučen pogrešan artikal?

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja paketa ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj, molimo Vas da, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, kontaktirate našu korisničku podršku.

Odustanak od kupovine na daljinu

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupovina putem naše onlajn prodavnice smatra se prodajom na daljinu. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 34 i 35 Zakona o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS", br. 62/2014 i 6/2016 - drugi zakon). Jednostranim raskidom kupac se oslobađa ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Iznos plaćene robe biće vraćen kupcu nakon što roba bude vraćena trgovcu. Trgovac ima pravo da uskrati povrat novca ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju usled neadekvatnog ili nepravilnog rukovanja istom od strane potrošača.

Prilikom povrata robe istu je potrebno vratiti u ispravnom stanju, nekorišćenu i u originalnom pakovanju na kome ne sme biti oštećenja. Kupac je dužan da vrati robu trgovcu bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 dana.

Zakon o zaštiti potrošača isključuje pravo kupca da odustane od ugovora u slučaju isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratititi zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je odpečaćena nakon isporuke (roba kao što su čarape, donji veš, kupaće gaće, kostimi, kozmetika i slično).

Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo kupac, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

Podaci koje potrošač unese u Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentiranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.

Koraci prilikom odustanka od kupovine (14 dana od dana prijema artikla)

Popunite obrazac Odustanak od ugovora o kupoprodaji zaključenog na daljinu koji možete preuzeti ovde. Popunjen obrazac spakujte zajedno sa artiklom koji vraćate.

Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe City Express. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem broja telefona: +381 11 3093 000 radnim danima od 09:00 - 17:00h i dogovoriti preuzimanje pošiljke. Roba se šalje sa naznakom: Ponchico.com online prodavnica - na adresu:

Djordja Stamenkovica,16000, Leskovac, Srbija

Napomena: Artikal koji vraćate mora biti adekvatno spakovan i obezbeđen sa  Vaše strane.

Obuća: Originalna kutija od proizvoda ne sme biti zalepljena lepljivom trakom, mora obavezno biti obezbeđena dodatnom ambalažom (npr. upakovana u dodatnu kesu, kutiju,...) kako se ne bi oštetila u transportu. U protivnom nismo odgovorni za Vaš povrat.

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen.  

Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema proizvoda. U slučaju da je proizvod vraćen trgovcu oštećen ili u neispravnom stanju kupac je isključivo odgovoran i trgovac će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.

Ugovor o kupoprodaji na daljinu možete preuzeti ovde.